Mannen onder elkaar

Een vrouwelijke collega vroeg al heel snel hoe zit dat toch met die Ethiopische mannen. Op straat lopen opvallend veel mannen hand in hand. Is de Ethiopische man homo, zo ja waar komen dan al die kinderen vandaan?

Homofilie is niet erkend in Ethiopie, ondermeer de religies veroordelen homifilie. Het hand in hand lopen is, volgens onze gids, heel gebruikelijk en past bij een goede vriendschap.

Ook keek ik de eerste keer wel even verschrikt op toen Asnake het nodig vond om zijn hand om mijn knie te leggen. Tot dat moment vond ik het in zekere mate onprettig dat ik tijdens 'werkuren' geacht werd altijd een lange broek te dragen. Inmiddels geldt het credo: ' alles went, zelfs een Ethiopische vent '.

Ook vrouwen lopen wel hand in hand maar duidelijk minder vaak.
Koppels zie je zo nu en dan hand in hand lopen. Zoals ik reeds eerder beschreven is zoenen in het openbaar ' not done '.

De kinderen op straat roepen ons altijd aan en proberen ons aan te raken of een hand te geven. Vooral de jonge kinderen die nog niet naar school gaan roepen: Hey you, you, you ...... De kinderen die al wat meer kunnen roepen: Hey you ferengy (foreigner)
De vrolijkheid en hartelijkheid vind ik nog steeds geweldig om iedere dag weer mee te maken.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Maarten

Ha Martien,
qua initiatieven lijkt Ethiopie wel op de Gemeente Rotterdam organisatie........
Blijf genieten!
Groet,
Maarten

Lieneke

Hoi Martien, Heb je al gezien hoe je op volgster heet? je geloofd het niet , ze heet Sharde(e). Leuk he. Ze heeft ook al een weblog. Fijn weekend Lieneke

Martien Lelij

Name: Martien Lelij
Leeftijd: 64

Was vrijwilliger bij Affini van 21 mei 2012 tot 15 jun 2012