In het donker met de zusters

Het lukt ons, donderdagavond, toch nog om in het internetcafe om 18.30 Eyob, de docent van de Technische Hogeschool, te ontmoeten en hem het filmpje op YouTube te laten zien. Na het filmpje zegt hij een grondboor te kunnen maken. Ik ben erg benieuwd. Als het niet gaat lukken zal ik, op de een of andere manier, een grondboor uit Nederland moeten laten meenemen of opsturen.

Om 19.30 uur zitten wij in het restaurant van Hotel Pina te eten. Het eten is hier wel wat duurder maar is altijd voorzien van diverse soorten groenten.
Naast mij zitten 6 zusters, in het wit gekleed eat een mooi contrast geeft met hun bruin gekleurde ledematen.
Als wij klaar zijn wordt hun eten binnen gebracht. Ik weet niet wat zij besteld hebben maar het wordt opgediend onder kleine stoofjes die voorzien zijn met gloeiende houtskool. Het effect van de gloeiende houtskool wordt plotseling vergroot als de elektriciteit uitvalt. Het mag de pret niet deren en een zuster nodigt mij uit om gezellig mee te eten. Zo gaat dat dus bijna altijd in Ethiopie!
Mensen zijn, ondanks dat ik al gegeten heb, te delen met je. Je moet in zijn algemeenheid ook heel voorzichtig te werk gaan wanneer je eten of drinken niet accepteerd of bijvoorbeeld slechts voor een gedeelte nuttigt omdat de Ethiopier dat verkeerd kan begrijpen.

Het eten bij Pina is altijd prima, het wisselgeld is te smerig om beet te pakken, zie de foto's!

Na thuiskomst pakken wij onze tassen voor een 3 daagse excursie naar Arba Minch in Zuid-Ethiopie.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Lieneke

Hoi Martien, is dat rode kool daar rechts op je bord? En die gloeiende kooljes was dat net als tipan?
Wij hebben net met Bar een pannenkoek op. Was lekker. Wat een gedoe voor een grondboor, klinkt zo makkelijk maar je loopt toch tegen van alles op. Maar je lost dat wel op! groet Lieneke

faisal

Hoi Martien,
Lekrrrrrrrrr eten ziet mooi uit, jammer voor het geld ziet inderdaad smerig uit.
groetjes Faisel.....

Martien Lelij

Name: Martien Lelij
Leeftijd: 64

Was vrijwilliger bij Affini van 21 mei 2012 tot 15 jun 2012