De ballonnen

Ik heb van collega Maarten een zakje meegekregen met 100 ballonnen. Ik wist niet goed hoe hier mee om te gaan. Be More mensen had mij gewaarschuwd: ga niet zomaar dingetjes uitdelen, het beeld van de buitenlander die dingetjes uitdeeld willen wij niet versterken. Ook werd mij in Ethiopie al heel snel duidelijk dat het uitdelen, bijvoorbeeld ook aan een bedelend kind, snel er toe leidt dat uit alle hoeken en gaten er kinderen te voorschijn komen wat aanleiding geeft tot onmogelijke en ongewenste situaties.
Alleen al het nemen van een foto of het lopen op straat geeft al snel commotie en opdringerige situaties

Toch had ik de ballonnen vandaag meegenomen en toen het uitdelen van de schoolmaterialen was beeindigd heb ik de zak ballonnen aan Ararso gegeven met de opmerking wil je ze uitdelen aan de kleine kinderen die vandaag niets hebben gehad.
Nou dat heeft hij geweten, hij is ruim een 0,5 uur in de weer geweest en ik zag hem zelfs op een gegeven moment met een stok dreigen omdat de kinderen de ballonnen uit zijn handen probeerden te rukken. De kinderen wisten niet wat ballonnen waren, maar al snel hadden een paar het in de gaten.

Toen de ballonnen waren uitgedeeld zag je overal kinderen met de kleurige ballonnen in de weer. Hier en daar knapte een ballon als die in de doornige struiken terecht kwam waardoor het plezier helaas van korte duur was.

Ik heb ook de nodige materialen van collega Brigitta en haar zoon meegekregen. Ik heb daar al een paar ideetjes daarover later meer.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Gerard & Lyseth

Martien,
Je kan beter ballonnen uitdelen dan boeken met kaften over voetbal. Voor je het weet heb je een discussie over de resultaten van Oranje............
Overigens mooie foto's in de laatste berichten. We blijven de berichten met plezier lezen.
groetjes Gerard & Lyseth

Simone

Hoi Martien,
wat een prachtige verhalen en hele mooie foto's!
Wat een ervaring.
groetjes, Simone

Maarten

Ha Martien,

Goeie oplossing om Ararso te laten uitdelen en de kinderen toch een 'speelkwartiertje' te geven met de balonnen.
Geniet!

Maarten

Martien Lelij

Name: Martien Lelij
Leeftijd: 64

Was vrijwilliger bij Affini van 21 mei 2012 tot 15 jun 2012