De laatste dag in Awassa

Uiteraard wordt ik vandaag wakker met gemengde gevoelens.

Ook een beetje pijn. Pijn die ik aan mij zelf te danken heb. Nadat ik mij 3,5 week zorgvuldig heb ingesmeerd met beschermingsfactor 30 (!!!!!!!). Dacht ik gisteren wat kan mij gebeuren?
Na het insmeren van mijn 'wasbord' dacht ik laat de rest maar zitten. Nou wat ik dus heb laten zitten voel ik nu genadeloos.

Om 7.00 uur, na het ontbijt met Demissie, vertrekken we naar Hogane Waicho.
De community is aan het werk op de heuvel als wij aankomen. Ik begroet de mannen en vrouwen stuk voor stuk, wat inhoudt schouder bumpen en omhelzen. Tijdens het omhelzen kloppen de meeste (oudere) vrouwen mij zachtjes op de schouderbladen.
Er wordt niet geplant. Plastic resten worden opgeruimd en de boomspiegeltjes worden ontdaan van onkruid. Een zwangere geit wordt weggejaagd naar beneden.
Om 8.00 uur gaan we naar beneden. Vol verwachting zit iedereen op de grond en krijg ik al snel het woord om afscheid te nemen.
Ik maak echter gebruik van deze gelegenheid om met behulp van de plaatjes die Sonja op 2 A-4'jes heeft geprint de aanpassingen/adviezen te bespreken.
Met name de ontwikkeling van de grondboor wordt met dankzegging ontvangen. Ik benadruk dat de verdere ontwikkeling in handen is van hun technische collega's op de Technische Hogeschool en dat het eerste testexemplaar goed werkte.

Dan nemen wij afscheid. Innige omhelzingen vallen ons ten deel en dankzeggingen aan God.

Op de vragen of en wanneer wij terugkomen is door ons geen sluitend antwoord te geven.

Ook dit doet mij pijn, een dergelijke afscheid. Gelukkig overheerst ook de blijschap en ben ik heel tevreden dat wij de afgelopen weken wat hebben kunnen betekenen voor deze mooie mensen.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Simone

Goede reis terug Martien en tot snel!!
groet, Simone

Brigitta

Geniet nog even............Goede reis terug!!!!!

Groeten,

Emmelyn en Brigitta

Astrid en Aad

Wel thuis!!!!!!!!!!!!
Ik heb genoten van al je mooie verhalen. Alleen daarom al zal je nog een keertje terug moeten. Hihi.

faisal.ali

Hey Mart,
laatste dag, dit zal zeker zeer doen, zo moeilijk om afscheid te nemen. Je hebt toch heel wat kunnen beteken voor de inwoners daar . WENS JULLIE ALLEMAAL EEN GOEDE REIS TERUG .
Je gaat een ding zeer zeker meenemen met je , dat zijn de mooie herinneringen uit Awassa.
Groetjes Faisal

Martien Lelij

Name: Martien Lelij
Leeftijd: 64

Was vrijwilliger bij Affini van 21 mei 2012 tot 15 jun 2012