Eindevaluatie Affini

De middag is vandaag besloten met een eindevaluatie op het kantoor van Affini.

Van het lesgeven op de scholen is niets terecht gekomen. Dit was enkel te wijten aan de examenweken op de scholen. Jammer maar het was niet anders.
Vrijwel iedere dag zijn we bij een community aanwezig geweest. als er geplant werd tussen 7.00 en 8.00 uur ben ik er bij geweest.
Ik heb een paar trainingen mogen geven aan de communities. Samen met Sonja zijn er een groot aantal huisbezoeken afgelegd en hebben we een inzicht gekregen in de problemen van de verschillende gezinnen en communities. De constateringen/problemen zijn besproken tijdens evaluatiegesprekken aan het einde van iedere week.
Uiteindelijk is er van uit een deel van de donaties voor 70 kinderen schoolmateriaal gekocht en uitgedeeld. Voor 6 kinderen is passende schoolkleding besteld die volgende week beschikbaar is.
Drie gezinnen hebben voor 900 birr elk produkten aangeschaft waarmee ze een handeltje zullen opzetten.
Er zijn kontakten door ons gelegd met de Technische Hogeschool. Een docent van de school is bereid gevonden om agrarische trainingen te geven aan de leden van de communities
In samenwerking met de Technische School is een eerste exemplaar gemaakt van een handgrondboor. Er zijn plannen gemaakt om een "mini" grondboor te maken voor gebruik bij het planten van de boompjes en een type grondboor wat gebruikt kan worden voor het boren van gaten waarmee omheiningen gezet kunnen worden. T.a.v. de hele handgrondboren kwestie is men hier behoorlijk enthousiast.
Zoals in de vorige weblog gemeld is hebben we ook een handleiding geschreven en dit vertaald in een eenvoudig "plaatjes"verhaal.
Uit de analyses van de huisbezoeken zijn verdere projecten benoemd die, op de langere termijn, de leefomstandigheden van de communityleden kunnen verbeteren. Dit betreft o.m. aanschaf van schoolbenodigdheden ook voor de 2 andere communities. Aanleg van watertappunten in de communities, renoveren van bouwvallige hutjes, bouw van een gemeenschappelijke ruimte met elektrisch licht zodat de kinderen ook kunnen lezen en leren als het na 18.00 uur 's-avonds donker wordt.
Al onze activiteiten zijn door Sonja vastgelegd in weekrapporten die voor Affini en volgende vrijwilligers beschikbaar zijn.

De vertegenwoordigers van Affini, de Technische Hogeschool en Be-More zijn met ons zeer tevreden over, het tot nu toe, behaalde resultaat.
Naar alle waarschijnlijkheid zal er de komende maanden, via internet, sprake zijn van een stevig kontakt.

Om 18.00 uur worden wij verwacht op een "Goodbye party".

Tot zover uw correspondent uit Awassa.

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Lieneke

Hoe Martien, doet je verbrande gezicht nog pijn? En ik denk ook waar je sikje zat is ook nog gevoelig. Verder ben ik trots op je en ook op Sonja. Veel werk kunnen doen Morgen goede reis naar Addis. Groet Lieneke

Gerard & Lyseth

Martien, met een geweldige ervaring rijker, wensen we jou een goede terugreis.
groeten, Gerard & Lyseth

Suzanne

Hallo Martien,

Je kent mij niet, maar ik jullie inmiddels wel een beetje na het lezen van de weblogs haha. Ik ben mij druk aan het voorbereiden voor het vrijwilligerswerk dat ik bij Affini in september ga verrichten. Maar ik wilde even zeggen wat een geweldig werk jullie al hebben verricht! Ik hoop dat ik straks ook mijn steentje bij kan dragen, op wat voor een manier dan ook, in het voortzetten en doorontwikkelen van het project. Maar echt petje af!

Hartelijke groet,

Suzanne

Harrie v H

Met bewondering voor je wijze waarop je je gestort hebt op de minder bedeelden daar - en je boeiende verslagen - wil ik je een prettige terugreis wensen . Harrie

Martien Lelij

Name: Martien Lelij
Leeftijd: 64

Was vrijwilliger bij Affini van 21 mei 2012 tot 15 jun 2012